Belangrijke informatie

OP DEZE PAGINA STAAN DE VOORWAARDEN VAN HET KINDERDORP ZUIDLAREN. DIT IS DUS BELANGRIJKE INFORMATIE!

Het Kinderdorp is er voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Het is dus ook een echt Kinderdorp! Op deze leeftijdsgrens worden geen uitzonderingen gemaakt; in de week van het Kinderdorp moeten de kinderen de leeftijd vanaf 7 jaar hebben en mogen zij niet ouder zijn dan 12 jaar.

Waar is het? Op de parkeerplekken van FC Zuidlaren.

Alle deelnemende kinderen van 7 t/m 12 jaar oud en aangemelde vrijwilligers mogen het terrein op. Het is gedurende de week niet toegankelijk voor: Vaders, moeders, opa’s, oma’s, tantes, ooms, broertjes en zusjes die geen toegangskaart hebben, kinderen jonger dan 7 jaar en kinderen ouder dan 12 jaar. Vrijdagmiddag na 15:00 uur is iedereen welkom om het dorp te komen bewonderen.

De gehele week is de EHBO aanwezig. Wij als organisatie zullen ook dit jaar ons best doen om de veiligheid voor alle kind(eren) te waarborgen en met de hulp van de zeer hulpvaardige en toegewijde EHBO-ers zal dat zeker weer lukken.

Deelname en betreden van het terrein is op eigen risico! Ook al is er EHBO aanwezig en doen wij ons best om de veiligheid te garanderen, deelname aan het Kinderdorp Zuidlaren is GEHEEL OP EIGEN RISICO! Dit geldt voor de kinderen en de vrijwilligers. Tevens is betreden van het terrein door anderen dan de deelnemers, ook na toestemming, volledig op eigen risico.

Door u te nemen voorzorgsmaatregelen:
Als het zonnig en mooi weer is of als het er op lijkt dat de zon gaat schijnen is het zeer raadzaam uw kinderen goed in te smeren met zonnebrandcreme. De vrijwilligers van het kinderdorp kunnen deze taak niet op zich nemen.

Denk ook aan goede stevige schoenen. Zorg voor schoenen met een stevige zool zodat er niet zomaar een spijker doorheen gaat. De organisatie heeft besloten om het dragen van gymschoenen, slippers, instappers en rubberen laarzen op het Kinderdorp terrein te verbieden! Alleen als je stevige (berg) wandelschoenen draagt mag je op de bouwplaats komen.

 

Denk er aan dat uw kinderen elke dag zelf eten meenemen voor de lunch. Voor drinken wordt gezorgd. Houd daarbij rekening mee dat de kinderen vaak meer eten als ze hard werken en in de buitenlucht actief zijn.

De organisatie (stichting Kinderdorp Zuidlaren) stelt zich niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van eigendommen, voor ongeval of letsel, opgelopen voor, tijdens of na het bezoeken van het Kinderdorp terrein. Dit geldt voor de deelnemende kinderen, vrijwilligers en bezoekers van het Kinderdorp.

Kinderdorp Zuidlaren zorgt elk jaar voor ruim voldoende spijkers. Kinderen hoeven dus niet zelf spijkers mee te nemen. Als kinderen zelf spijkers mee nemen kan het zijn dat ze kwijtraken of op een andere manier verloren gaan. Onze ervaring is dat dit elk jaar gebeurt. Kinderen zijn vrij om hun eigen spijkers mee te nemen maar ons advies als leiding is om dit niet te doen als je ze niet kwijt wil raken.

De hutten die door de deelnemers worden gebouwd mogen twee verdiepingen hoog zijn. Op de 2e verdieping mogen ze niet staan.

Kaarten retour en Geld terug? Gekochte kaarten kunnen niet geretourneerd worden voor geld.

Eigen hut of hout meenemen? Dat kan op vrijdagavond en onder voor behoud op zaterdagochtend. U mag dit jaar de pallets gratis op komen halen! De volgende regels gelden voor het halen van hout:

 • Voordat u het hout wil gaan halen eerst even melden bij de leiding (Ingrid Wester of Jan jaap Freije).
 • Nadat de leiding toestemming heeft gegeven om hout te halen kunt u het terrein op.
 • U laad zelf uw kar(retje) vol.
 • Reeds opgestapelde pallets kunnen niet meegenomen worden.
 • Alleen losliggende pallets en houtstukken mogen worden meegenomen.
 • U volgt altijd de aanwijzingen van aanwezige leiding op.
 • Betreden van het terrein is op eigen risico, ook voor uw auto.
 • Gebruik van het hout is voor uw eigen risico.
 • Hout kan niet worden geruild of teruggebracht.
 • Denk er aan dat er spijkers in het hout zitten en dat het hout gebruikt is en vol splinters zit.
 • Voor u gelden dezelfde regels als voor de kinderen. Deze regels kunt u vinden op deze pagina.